Департаментом освіти, науки та спорту МВС України і Харківським національним університетом внутрішніх справ проведено публічний захист наукових робіт підсумкового етапу Конкурсу наукових робіт здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти ЗВО, що належать до сфери управління Міністерства внутрішніх справ України.

Головне завдання конкурсу – пошук і підтримка обдарованої молоді, яка виявляє здібності до наукової роботи, створення у ЗВО творчої атмосфери та умов для інноваційного розвитку, а також підвищення престижу галузевої науки.

Для участі в ІІ турі Конкурсу з 11 закладів вищої освіти, що належать до сфери управління МВС, надійшло 126 робіт за 16 номінаціями. Фінальний етап Конкурсу відбувся у форматі науково-практичної конференції за участі 55 конкурсантів.

Відкрив науковий захід заступник директора Департаменту освіти, науки та спорту Міністерства внутрішніх справ – начальник управління організації наукової діяльності та інновацій Едуард Кісілюк. Він побажав усім конкурсантам успішних виступів і високих результатів: «Цей Конкурс, який проводить Міністерство внутрішніх справ, дозволить здобувачам вищої освіти оприлюднити результати своїх наукових досліджень, обмінятися досвідом, налагодити співпрацю, визначити певні національні та світові тенденції, які мають місце в розвитку науки. Бажаю усім вам дізнатися щось нове в процесі спілкування, творчо підходити до наукового пізнання, плідної роботи, цікавих людей, подальших вагомих наукових здобутків».

Ректор Харківського національного університету внутрішніх справ Валерій Сокуренко зазначив: «У цей непростий час науково-дослідна робота являє собою важливу складову забезпечення відсічі збройної агресії та подальшого розвитку нашої країни. Науковий захід є показником активної позиції наукової молоді, яка, попри складні обставини продовжує плідну роботу над власними дослідженнями, працює над вирішенням нагальних проблем сьогодення, шукає свої шляхи їх розв’язання».

Конкурсанти продемонстрували наукові напрацювання та висвітлили їх результати.

До учасників звернувся в онлайн-форматі директор Департаменту освіти, науки та спорту Міністерства внутрішніх справ Олександр Тарасенко: «Мені надзвичайно приємно, що ви всі знаходитеся на локації у м. Кам’янець-Подільський, приємно, що за останні п’ять років ми нарешті проводимо захід на належному рівні – за результатами очного захисту. Сьогодні захисники і захисниці виборюють наше право на незалежність та свободу, але саме вам відбудовувати Україну, захищати її територіальну цілісність. У цьому році ми маємо найбільшу кількість учасників порівняно з попередніми п’яти роками. Ті, хто має хист до наукової діяльності, здобуває висот і в професії. Ви – вже переможці, незалежно від місця, яке ви посядете. Бажаю успіхів, не зупинятися на досягнутому і разом до Перемоги! Слава Україні!».

ВЗГ ХНУВС