Команда учасників Школи наукового лідерства Харківського національного університету внутрішніх справ, до складу якої входять курсант 2 курсу факультету № 3 Руслан Салогуб і першокурсники факультету № 2 Олександр Тарабанов і Мілена Цвєткова, продовжує реалізацію власного соціального проєкту. Курс складається з серії тренінгів та інших заходів, спрямованих на підвищення правової обізнаності студентсько-курсантської молоді та учнів старших класів закладів загальної середньої освіти м. Вінниця. Соціальний проєкт проходить у межах Міжнародної програми Upshift, яку в Вінницькій області реалізовує ГО «ВільнОсвіта» за підтримки ЮНІСЕФ та уряду Бельгії.

У межах проєкту відбувся другий квест «Ігри розуму», де його учасники спробували себе у ролі слідчих, продемонструвавши методи психічного впливу на злочинця, зокрема на його спогади. У квесті взяли участь здобувачі освіти Харківського національного університету внутрішніх справ, Вінницького національного аграрного університету, Вінницького національного технічного університету, Вінницького фахового коледжу економіки та права. Команда наочно продемонструвала молоді складність і багатогранність професії правоохоронця.

Експерткою третього тренінгу «Медіація як позасудовий спосіб вирішення конфліктів» виступила головна юристка сектору «Вінницьке бюро правничої допомоги №1» Вінницького відділу надання безоплатної правничої допомоги Центрально-Західного управління надання безоплатної правничої допомоги Вікторія Прилуцька. Тренінг пройшов за участі курсантів і курсанток ХНУВС, учнів та учениць Вінницького ліцею № 4 ім. Д. І. Мєндєлєєва, студентів і студенток Вінницького національного аграрного університету, Фахового коледжу економіки та права.

Вікторія Прилуцька розповіла про можливість вирішення конфліктів без втручання суду за допомогою медіації, обговорила тему домашнього насильства, діяльність організацій, що допомагають постраждалим від домашнього насильства. Експертка порушила не менш важливу тему гендерної рівності, проаналізувала особливості її втілення у вітчизняному законодавстві та функціонуванні органів публічної влади.

Курсанти-організатори проєкту ознайомили учасників квесту та тренінгу з перевагами навчання у ХНУВС, спеціальностями, за якими готують фахівців. Вони також акцентували увагу присутніх представників громадськості на роботі «Автошколи для осіб з інвалідністю» ХНУВС у м. Кам’янець-Подільський, в якій учасники бойових дій, що отримали інвалідність, мають можливість пройти курс навчання на категорію «В» або підвищити рівень безпечного керування автомобілем.

ВЗГ ХНУВС