Координатор відділення Юридичної клініки Харківського національного університету внутрішніх справ у м. Вінниця Віталій Найда провів ознайомчу зустріч із представниками Студентської ради Вінниччини – головою комітету з освітньо-правової діяльності Назаром Ніколайчуком і волонтеркою комітету Євгенією Станіславенко.

Під час зустрічі Віталій Найда розповів про напрями діяльності відділення Юридичної клініки у м. Вінниця, про активну участь курсантів-консультантів у правопросвітницькій роботі та різних заходах у сфері неформальної правничої освіти, зокрема про соціальний проєкт курсантів вишу – інтерактивний курс «WEEKLY». Його учасниками стали 250 представників закладів вищої, загальної середньої та професійної освіти Вінницької області, а експертами виступили працівники Харківського національного університету внутрішніх справ, Центрально-Західного управління надання безоплатної правничої допомоги та Студентської Ради Вінниччини. Віталій Найда звернув увагу студентського активу Вінниччини на можливість долучатися до консультативних зустрічей для місцевих рад і жителів територіальних громад Вінницької області, у межах яких сформовано регіональну міжвідомчу платформу з надання правової допомоги головам територіальних громад і районних рад, фахівцям відділів і підрозділів служб, жителям громад.

Представники Студентської ради також ознайомилися з перевагами навчання у Харківському поліцейському університеті, спеціальностями, за якими готують фахівців. Віталій Найда розповів про роботу «Автошколи для осіб з інвалідністю» ХНУВС у м. Кам’янець-Подільський, в якій учасники бойових дій, що отримали інвалідність, мають можливість пройти курс навчання на категорію «В» або підвищити рівень безпечного керування автомобілем. Він зазначив, що з метою психологічної та соціальної адаптації ветеранів війни в університеті проходять щотижневі заняття спортом.

Назар Ніколайчук та Євгенія Станіславенко ознайомили зі структурою Студентської ради Вінниччини, напрямами її роботи, спеціалізацію кожного з комітетів, окреслили специфіку роботи комітету з освітньо-правової діяльності, запропонували нові ідеї проєктів, що планують втілити під час співпраці з відділенням Юридичної клініки Харківського національного університету внутрішніх справ у м. Вінниця.

ВЗГ ХНУВС