До Міжнародного дня боротьби з корупцією відбулося чергове факультативне заняття Школи наукового лідерства Харківського національного університету внутрішніх справ на тему «Актуальні проблеми запобігання корупції в професійній діяльності», яке провів начальник відділу організації освітньо-наукової підготовки ХНУВС Володимир Іванцов.

У зустрічі взяли активну участь представники всіх підрозділів університету, курсанти, студенти, слухачі магістратури, аспіранти та ад'юнкти, які були присутні на заході як в офлайн, так і онлайн форматі.

Володимир Іванцов на основі власного досвіду проходження служби в підрозділах економічної безпеки, викладацької роботи та наукових пошуків у сфері запобігання корупції порівняв проблему корупції з ерозійним процесом, який руйнує нормальні суспільні відносини. Спікер звернув увагу молодих науковців на те, що поштовхом до становлення ефективної вітчизняної системи запобігання корупції стали події Революції Гідності 2013-2014 років, які об'єднали тисячі людей по всій країні навколо спільного бачення європейського майбутнього без корупції у державній владі. Володимир Іванцов проаналізував еволюцію поняття корупції, становлення вітчизняного антикорупційного законодавства, діяльність міжнародних та громадських організацій, спрямовану на побудову вільного від корупції суспільства. Свій виступ начальник відділу супроводжував реальними кейсами з власної практичної діяльності та судової практики.

Голова Школи Віталій Найда підкреслив, що такі заняття дозволяють здобувачам освіти більш глибоко зануритися в проблемні питання запобігання корупції, усвідомити напрямки вдосконалення вітчизняного законодавства та вберегтися в майбутньому від рішень та дій, які неприпустимі у професійній діяльності поліцейського.

Курсанти та студенти університету в межах зустрічі активно дискутували, ставили запитання щодо суміщення та сумісництва в професійній діяльності поліцейського, розбудови вітчизняного антикорупційного законодавства.

ВЗГ ХНУВС