Відбулося чергове факультативне заняття Школи наукового лідерства Харківського національного університету внутрішніх справ, яке провів завідувач кафедри протидії кіберзлочинності Олександр Манжай. У зустрічі взяли участь курсанти, студенти, слухачі магістратури, аспірантури та ад'юнктури.

Олександр Манжай розглянув сутність атак із використанням соціальної інженерії, види та популярні вектори атак, зокрема зміст та основні особливості фішингу, вішингу, рекламних повідомлень, спаму і спливаючих вікон, атак у довіреному середовищі та інших, тактика яких постійно вдосконалюється шахраями з використанням останніх цифрових і технологічних досягнень. Спікер також детально розібрав методи захисту населення від актуальних атак з використанням соціальної інженерії.

Голова Школи Віталій Найда зазначив, що, враховуючи значне зростання рівня шахрайств в Україні в умовах військового стану, важливим завданням правоохоронців є ефективне запобігання та протидія кримінальним правопорушенням, коли їхніми жертвами часто є громадяни, які опинилися у тяжкому соціальному та матеріальному становищі. Реалізація цього завдання вимагає активної участі наукової спільноти у процесі аналізу передового зарубіжного досвіду та винаходів прогресивних напрямів захисту вітчизняного кіберпростору.

ВЗГ ХНУВС