У межах теми «Сучасне світове господарство, тенденції його глобалізації та інтеграції» з основ економічної теорії для студентів 1 курсу спеціальності 081 Право було проведено бінарне заняття за участі Олега Лук'янихіна –  фахівця з роботи з даними (Data Scientist в Grid Dynamics).

Цифровізація (діджиталізація) – характерна ознака нашого життя. В еру глобалізації підходи до ведення діяльності, пошуку інформації, прийняття рішень стрімко трансформуються, а технології, які були притаманні виключно окремим галузям, стають інструментами для розв’язання задач безпеки, суспільного, економічного й соціального розвитку. Стають корисними вони і для юристів, зокрема, бази даних, що використовуються правоохоронними органами, різноманітні реєстри, бази законодавчої та нормативно-правої документації.

Під час заняття розглядалися питання: що таке Data Science та Штучний Інтелект; як вони змінюють світ; що змінюється для бізнесу та менеджменту; як зміниться ринок праці, чи є ризики для людини.

Олег Лук'янихін розповів студентам про штучний інтелект як явище, як працює ця технологія і для розв’язання яких питань використовується. Власна презентація допомогла продемонструвати приклади використання штучного інтелекту в реальному житті для забезпечення фінансової безпеки, захисту персональних даних, запобігання аварійним ситуаціям на дорогах, збільшення компаніями продажів товарів і послуг.

Новий ракурс подання матеріалу студенти сприйняли із зацікавленням, ставили запитання й подякували за можливість отримати фахову, проведену доступною мовою бесіду у молодіжній аудиторії за допомогою сучасних інформаційно-технічних засобів і програми Google Meet.

Сумська філія ХНУВС