Щороку перед урочистостями з нагоди випуску курсантів, в університеті відбувається ще один не менш важливий і довгоочікуваний  захід – вручення лейтенантських погонів. На великому плацу вишикувався особовий склад університету, прийшли почесні гості, батьки та рідні випускників. Ректор університету генерал поліції третього рангу Валерій Сокуренко перші офіцерські погони вручив семи курсантам-відмінникам. За добросовісне навчання і сумлінну службу вони отримали погони старших лейтенантів. Звертаючись до молоді, Валерій Сокуренко зазначив: «Пам’ятайте, що у поліцейських не буває легкої долі, проте, маю щиру надію, що кожен із вас досягне тієї мети, яку ставив перед собою, обираючи свою професію: служити державі і людям. Будьте принциповими, відповідальними, чуйними. Завжди зберігайте стійкість духу, мужність у вчинках, мудрість та виваженість у прийнятті рішень. З честю і гідністю пронесіть через усе своє життя вірність обраній професії, університету, Присязі! Впевнено крокуйте вперед! Чесно служіть українському народу!».

Перший ректор університету (1992–2003, 2010–2012 рр.), академік Національної академії правових наук України, доктор юридичних наук, професор, Заслужений юрист України, генерал-полковник міліції Олександр Бандурка наголосив: «Панове офіцери, у вашому житті відбулася знаменна подія – кілька хвилин тому ви отримали перші офіцерські погони. З лейтенантів, старших лейтенантів розпочинається ваш шлях у велику службу. В системі МВС є й інші звання, і я кожному з вас бажаю, щоб ви дослужилися до тих погон, які я ношу на своїх плечах. Шлях до великих звань нелегкий, часом тернистий, але дорогу долає той, хто зробив перший крок, і хто по ній наполегливо йде далі. Ви стали офіцерами поліції. Це висока честь, але ще більша відповідальність. Завжди пам’ятайте, що девізом університету є «Знання. Закон. Честь». Дотримуйтеся його, звіряйте всі свої дії – і службові, й особисті – із Законом, і у вас буде все в порядку. Бажаю вам добра, здоров’я, миру, злагоди, успіхів і звершення усіх тих планів і бажань, які  ви ставите перед собою».

Ректор університету 2012–2015 рр., член-кореспондент Національної академії правових наук України, доктор юридичних наук, професор, Заслужений юрист України, генерал-полковник міліції Сергій Гусаров зазначив: «Шановні випускники, ви навчалися в одному з найкращих закладів вищої освіти системи МВС України. Ви охороняли громадський порядок на вулицях, брали участь у культурних і масових заходах, стали справжніми харків’янами – патріотами нашого міста. Харківщина – це кузня кадрів держави. Наші випускники працюють на відповідальних посадах у різних сферах управління державою. Упевнений, що серед вас також є майбутні керівники, генерали, ректори, проректори тощо. Випуск у нашому університеті приурочений до Дня народження Національної поліції України – 4 липня. Хочу  побажати вам успіхів, щастя, здоров’я! В добру путь! Слава Україні!».

На завершення заходу прозвучала вокальна композиція «Погони» у виконанні представників художньої самодіяльності університету. Урочистим маршем молоді офіцери Національної поліції пройшли університетським плацом.

ВЗГ ХНУВС