Для особового постійного та перемінного складу Харківського національного університету внутрішніх справ відбулися навчання з протипожежної безпеки за участі підрозділів Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Мета заходу – навчання та перевірка дій особового складу університету у випадку виникнення пожежі та відпрацювання підрозділами ДСНС плану ліквідації надзвичайної ситуації. За легендою, до комендатури надходить повідомлення про займання на п’ятому поверсі в кімнаті гуртожитку. Черговий комендант викликав підрозділи ДСНС, а черговому підрозділу університету було дано команду «Пожежа». Черговий підрозділ спільно із комендантом корпусу, пожежними командами та добовим нарядом евакуювали особовий склад, у тому числі й студентів, із всіх приміщень гуртожитку. Приїхавши на місце події, підрозділи ДСНС встановили автомобілі на вододжерела, колінчатий підйомник, проклали магістралі та робочі рукавні лінії. З вікна п’ятого поверху було евакуйовано курсантів за допомогою колінчатого підйомника. Задимлені приміщення оглянули представники газодимозахисної служби.

Ректор університету генерал поліції третього рангу Валерій Сокуренко, підбиваючи підсумки навчання, звернув увагу присутніх на важливість забезпечення та реалізації заходів з протипожежної безпеки, оскільки його недотримання ставить під загрозу, перш за все,  життя людей. 

Після завершення навчання інспектором ДСНС було проведено інструктаж щодо дій у випадку виникнення пожежі.

ВЗГ ХНУВС