Практична частина тренінгу для представників мас-медіа відбулася на навчально-тренувальних полігонах вишу. Завідувачем кафедри вогневої підготовки полковником поліції Віталієм Федоровим, старшими викладачами кафедри старшим лейтенантом поліції Федором Зуровим та майором поліції Сергієм Толкачовим у мультимедійному інтерактивному тирі «Інгул-7» з журналістами було проведено заняття, під час якого їх ознайомили з правилами використання травматичної зброї та заходами безпеки, яких потрібно дотримуватися під час самооборони.

На спеціальній смузі перешкод журналісти перевірили свою психофізичну витривалість. Вони піднімалися на певну висоту й долали перешкоди.

У тактичному містечку відпрацьовувалися навички, необхідні для забезпечення власної безпеки в різних загрозливих ситуаціях. Наприклад, як себе вести, коли до приміщення, де знаходиться журналіст, намагаються увірватися злочинці або відбувається обстріл ззовні й зсередини, і де за таких обставин найнебезпечніше місце, щоб сховатися й зачекати на допомогу. Якщо існує загроза обвалу будівлі, маршових сходин, як поводитися у такій ситуації? Практичні поради надавали працівники кафедри тактичної та спеціальної фізичної підготовки – кандидат психологічних наук, майстер спорту з тріатлону Олександр Соколов, кандидат наук з фізичного виховання і спорту, майстер спорту з альпінізму Андрій Кийко, кандидат наук з фізичного виховання і спорту, доцент, інструктор із самозахисту Олег Ярещенко,  заслужений майстер спорту з кікбоксингу, чемпіон світу з тайського боксу Дмитро Константинов, кандидат технічних наук, доцент, тренер з питань особистої безпеки, інструктор з тактичної підготовки поліцейських Ігор Власенко, кандидат юридичних наук, інструктор з тактичної підготовки поліцейських, учасник АТО/ООС Тихон Шевченко, викладач кафедри, капітан поліції Олександр Скляр.

.

Сподіваємося, що отримані знання та навички допоможуть представникам мас-медіа убезпечити своє життя та здоров’я, як у професійних, так і життєвих ситуаціях.

ВЗГ ХНУВС