Учасники Школи наукового лідерства факультету № 1 Харківського національного університету внутрішніх справ разом із головою Школи наукового лідерства Віталієм Найдою та доцентом кафедри кримінального права і кримінології факультету № 1 Кирилом Черевком провели зустріч з учнями випускних класів державної гімназії-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус».

Курсанти підготували для кадетів презентації, присвячені історії виникнення кадетських корпусів, суворовських військових училищ, ліцеїв на території України. Ознайомили з особливостями навчання у Харківському національному університеті внутрішніх справ, можливостями самореалізації курсантів у науковій, громадській, творчій, міжнародній сферах та наголосили на перевагах поліцейської професії. Випускники «Кадетського корпусу», а зараз курсанти 2 курсу університету факультету № 1 Назар Добрознай та Артур Мирошниченко, учасники Школи наукового лідерства розповіли, що вихованці ліцеїв та кадетських корпусів краще адаптуються до умов навчання у закладах вищої освіти зі специфічними умовами навчання, часто стають командирами груп.

Голова Школи наукового лідерства Віталій Найда запросив вихованців активніше взаємодіяти зі Школою наукового лідерства університету. У рамках її роботи представники кадетського корпусу вже зараз відвідують КП «Центр поводження з тваринами», долучаються до пошуків безвісти зниклих осіб, беруть участь у волонтерських заходах. У найближчих планах – сумісне проведення конкурсів наукових і творчих робіт, соціальних проєктів, волонтерських заходів, дозвілля.

ВЗГ ХНУВС