Учасники Школи наукового лідерства факультету № 1 курсанти 2 курсу Харківського національного університету внутрішніх справ Владислава Балера та Іван Шкурат взяли участь у тренінгу навчальної програми «Молодіжний працівник». Мета програми – підвищення кваліфікації молодіжних лідерів та фахівців молодіжної галузі в умовах децентралізації задля ефективної реалізації молодіжної політики на локальному та регіональному рівнях.

Курсанти сформували для себе комплексне уявлення про всебічну реалізацію молоді в різних сферах суспільного життя, про те, яким чином розкривати її потенціал, захищати інтереси та права. У рамках зовнішньої соціальної роботи органів поліції виховання молоді та взаємодія з молодіжними громадськими організаціями є одними з основних напрямів підвищення довіри до поліції.  

Учасники тренінгу мали можливість навчитися координації роботи молодіжних колективів та об'єднань, що що стане в нагоді для реалізації соціальних проєктів Школи наукового лідерства.

Програма складалася з десяти сесій, під час яких було розглянуто сутність молодіжної політики, форми молодіжної роботи, досвід європейських країн.

Курсанти здобули не лише теоретичні знання, а також пройшли «Польову практику» – вони опитували молодь Харкова про проблеми розвитку міста та молодіжної політики.

ВЗГ ХНУВС