Доцентка кафедри адміністративного права та процесу факультету №1 полковник поліції Ірина Казанчук взяла участь у циклі навчальних вебінарів на актуальні теми: «Впровадження системи «Антиплагіат» в організації: 7 простих кроків», «Перевірка дипломних робіт в системі «Антиплагіат». Майстер-клас онлайн» та «Експертна оцінка оригінальності наукових робіт за допомогою системи «Антиплагіат». Спікерами навчального заходу стали керівниця навчально-методичного центру компанії «Антиплагіат» Ольга Бєлєнька, провідний спеціаліст цього ж навчально-методичного центру Ольга Філіппова, а також досвідчені тренери-науковці з різних країн світу.

Під час навчання було розглянуто актуальні питання щодо впровадження системи «Антиплагіат» в організації: нормативні вимоги до оригінальності наукових робіт; критерії оцінки оригінальності дисертацій і наукових публікацій; типові помилки в перевірках на запозичення; як інформувати і навчати працівників закладів вищої освіти та студентів про нові вимоги системи; які роботи необхідно перевіряти на запозичення; який сценарій використання системи пошуку запозичень краще; навіщо потрібен регламент в організації; як проводити оцінку правомірності запозичень на прикладах реальних студентських робіт тощо.

За результатами участі у вебінарах Ірина Казанчук отримала сертифікат. Знання і навички здобуті під час навчання, сприятимуть підвищенню професійного рівня та застосовуватимуться у науково-дослідній діяльності.

ВЗГ ХНУВС