Доцентка кафедри адміністративного права та процесу факультету № 1 Марина Джафарова провела бінарне заняття для курсантів другого курсу факультету № 2 з навчальної дисципліни «Адміністративне право» за участю дізнавача сектору дізнання відділення поліції № 2 Сватівського районного відділу поліції  ГУНП в Луганській області лейтенанта поліції Євгенія Рєзнікова.

Практичний працівник розповів курсантам про процесуальні особливості проведення досудового розслідування у формі дізнання, висвітлив повноваження дізнавачів, нюанси кваліфікації та підслідності, а також розповів про організацію взаємодії дізнавачів з оперативними підрозділами поліції та іншими правоохоронними органами під час проведення слідчих (розшукових) дій. Також Євгеній Рєзніков зазначив, що професія потребує не лише теоретичних і практичних знань, а також творчого підходу до своєї діяльності, нестандартного вирішення окремих завдань, особистих і ділових якостей поліцейського. Практик наголосив на нетиповій формі спілкування зі специфічною категорією громадян – наркоманами та раніше судимими, а також на значущості досконалих знань діючого законодавства, адже володіння нормативно-правовою базою – це запорука успішної правоохоронної діяльності. 

Дискусія була жвавою, здобувачі вищої освіти ставили чимало запитань. Євгеній Рєзніков дав відповідь на кожне з них і наводив приклади з власного практичного досвіду. Проведене бінарне заняття було надзвичайно цікавим і корисним для майбутніх правоохоронців.

ВЗГ ХНУВС