Курсанти 1-го та 2-го курсів факультету № 1 Олександр Катренко, Кірілл Тищенко та Юлія Шелест, які є учасниками Школи наукового лідерства,  спільно з громадською організацією «Союз пошукових загонів України» взяли участь в археологічних розкопках на території Балаклійського району Харківської області.

Метою такої роботи є патріотичне виховання молоді у дусі поваги до полеглих захисників у часи Другої світової війни та ідентифікація загиблих воїнів, які й дотепер вважаються для своїх родичів зниклими безвісти, з метою їх подальшого поховання у братських могилах чи повернення залишків рідним.

Під час пошукових робіт було піднято рештки двох невідомих бійців, майже повністю знівечених великими осколками. Із особистих речей бійців було знайдено два магазини ППШ, компас, ремені, бляшки, ґудзики з одягу, ручку із золотим пером, гребінець, булавку, а також мундштук із смертного медальйону,  який, на жаль, виявився пустим.

Це вже п'ятий знайдений за участі курсантів невідомий солдат та 20-й на невеличкому клаптику поля. Кожен із них був призваний до лав армії більше ніж за 2000 км від місця загибелі.

ВЗГ ХНУВС