Профспілка Харківського національного університету внутрішніх справ під керівництвом голови комітету Валерія Московця організувала для працівників університету – членів профспілки – екскурсію «Дворічанський природний парк + Кицівська пустеля».

Дорога до національного парку пролягала через унікальне місце, справжню пустелю – Кицівські піски! У минулому на цій невеликій території розташовувався танковий полігон. А зараз всі відвідувачі насолоджуються чистим повітрям, осінніми барвами кольорових дерев та природною тишею.

Наступним етапом подорожі стало відвідання національного природного парку «Дворічанський». Він був створений 1 грудня 2009 року відповідно до Указу Президента України з метою збереження відповідного крейдяного ландшафту, флори та об’єктів лісостепової зони, що мають велике значення.

Під час жовтневої різнокольорової подорожі екскурсанти відвідали одне з наймальовничіших місць Слобожанщини – крейдяні схили та ландшафти серед соснових і вільхових лісів Дворічанщини, річку Оскіл, місця проживання байбаків, колонії яких збереглися у найвіддаленіших цілинних балках Харківської області. Доречи, екскурсанти дізналися, що байбаки облаштовують для житла нори різного призначення і складності, а довжина ходів доходить до ста метрів.

Загальна площа парку складає понад 3 тис. гектарів, через частку яких і простирався маршрут пішохідної екскурсії довжиною понад 5 км. 

Члени профспілки висловлюють щиру вдячність Профспілковому комітету та його голові Валерію Московцю за пізнавальну та вражаючу подорож!

ВЗГ ХНУВС