Шановні викладачі, співробітники, студенти, слухачі факультету № 6 Харківського національного університету внутрішніх справ!

Щиро вітаю вас із нашим спільним святом – 25 річницею з Дня створення факультету! Історія факультету нерозривно пов’язана з історією Харківського національного університету внутрішніх справ, упродовж багатьох років факультет є флагманом нашого вишу, першопрохідцем у питаннях  освіти, науки, виховної роботи. Сьогодні факультет – це сучасний науково-освітній центр із потужною матеріально-технічною базою, новітніми  технологіями і творчим підходом до навчання. Колектив викладачів зберігає унікальний науковий потенціал і багаторічні традиції, продовжує давати молоді освіту вищого ґатунку. Лише за останні 5 років (2016–2021) факультет підготував 4480 фахівців різного рівня освіти, галузей знань та спеціальностей.

Науково-педагогічний склад факультету є одним з найпотужніших у Харкові. Тут працюють знані вчені і педагоги, відомі далеко за межами нашого міста, – такі як професори Володимир Греченко, Ольга Гетманець, Олена Євдокимова, Юрій Жорнокуй, Михайло Щербаковський, Олена Синявська, Вадим Харченко, Олександр Тягло, Володимир Кройтор, Ірина Панова, Лариса Красицька та багато-багато інших. Приємно відзначити, що цей перелік не є коротким і вичерпним і до плеяди вчених факультету входить ще багато інших славних імен. Тому випускники, серед яких державні діячі, представники органів державної влади, видатні вчені, керівники міністерств і відомств, організацій та установ, – це заслужена слава факультету, що сягає далеко за межі області.

Зокрема, серед них слухач магістратури за спеціальністю «Психологія» – чемпіон світу з боксу в суперважкій вазі за версією WBA (Супер), IBF, WBO та IBO – Олександр Усик, слухачка аспірантури за спеціальністю «Психологія» – бронзова призерка Олімпійських ігор в Токіо, що відбулися у 2021 р., – Катерина Резнік. Люблячи свій факультет, служачи йому, поліпшуючи його, ми робимо кращим весь університет, усю відомчу освіту. Знаю, що ви обов'язково збережете добрі традиції, що склалися на факультеті, для майбутніх поколінь. Вірю, що пройде 50, 75, 100 років, а наш факультет залишатиметься серед лідерів не лише нашого університету, але й інших закладів вищої освіти України.

Бажаю всім миру, міцного здоров’я, взаєморозуміння, злагоди і зростання! Нехай кожен день, проведений на факультеті, наповнює серце натхненням, нехай завжди у нас знаходяться сили і впевненість для підкорення намічених вершин. Чудових нам усім можливостей і щасливих миттєвостей, цікавих подій і плідної роботи, веселих посмішок і вірних друзів!

Ректор Харківського національного університету внутрішніх справ
доктор юридичних наук, професор,
заслужений юрист України,
член-кореспондент Національної академії правових наук України
генерал поліції третього рангу  Валерій СОКУРЕНКО