Кафедрою правового забезпечення підприємницької діяльності та фінансової безпеки факультету № 6 Харківського національного університету внутрішніх справ для здобувачів середньої освіти закладів середньої освіти оголошується науково-творчий конкурс з фінансової безпеки та фінансових розслідувань «Як викрити фінансового шахрая?».

Мета конкурсу – підвищення фінансової грамотності серед випускників закладів середньої освіти України, рівня знань про історію фінансової науки та відродження традицій написання твору як самостійної творчої роботи. У конкурсі можуть брати участь здобувачі середньої освіти закладів середньої освіти усіх областей України. Конкурсант повинен написати розгорнуту відповідь на обране питання (одне, два, або декілька на власний розсуд) та надіслати її до 23 листопада 2021 року. Роботи оцінюватиме професійне журі до 29 листопада 2021 року. Переможці будуть нагороджені цінними призами. Всі учасники отримають сертифікати з правом вступу.

Критерії оцінки роботи: повнота інформації за заданим питанням; логіка і послідовність викладу; використання різних джерел інформації для написання роботи; логічність і повнота виведення. У відповідях має бути присутнім науковий та творчий підхід.

Участь у конкурсі є безкоштовною і добровільною.

Питання:

  1. Що робити, якщо вам надіслали SMS повідомлення про перемогу в акції?
  2. Ваші дії: на Ваш номер телефонує особа,яка назвавшись представником правоохоронних органів повідомляє, що Ваш родич затриманий за вчинення кримінального правопорушення, але є можливість вирішити дане питання за певну суму коштів?
  3. Що робити, якщо під час онлайн-шопінгу продавець просити Вас зняти ліміт з картки для проведення оплати, попереджає, що зараз Вам надійде SMS-повідомлення для підтвердження замовлення, оформлення послуги чи оплати товару?
  4. Ваші дії: якщо бажаєте перерахувати кошти по оголошенню в Інтернеті від батьків із проханням про матеріальну допомогу на лікування з історіями про хвороби?
  5. Що робити, якщо Ви стали жертвою інтернет-шахраїв та куди слід звертатися?

Виконану роботу необхідно відправити на електронну пошту: [email protected]. У темі листа написати «Заявка на участь у конкурсі».

Телефон для довідок: +38 (093 ) 77-84-774, координатор конкурсу: Василько Ірина Вячеславівна.

Hауково-творчий конкурс з фінансової безпеки та фінансових розслідувань «Як викрити фінансового шахрая?»

ЗАЯВКА на участь у науково-творчому конкурсі