На базі Харківського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України відбулося засідання наукового гуртка кафедри кримінального процесу, криміналістики та експертології факультету № 6 Харківського національного університету внутрішніх справ.

Керівник гуртка кандидат психологічних наук, доцент, доцент кафедри кримінального процесу, криміналістики та експертології Світлана Лозова  розповіла студентам про особливості роботи Експертної служби МВС України, про її структуру та роль в розслідуванні злочинів.

Завідувач сектору кадрового забезпечення  Харківського НДЕКЦ МВС України Світлана Войнова провела екскурсію в музеї НДЕКЦ і розповіла про розвиток криміналістики з початку 20-століття й дотепер. Студенти оглянули представлені в музеї експонати.

Начальник відділу вибухотехнічних та пожежотехнічних досліджень підполковник поліції Максим Куча провів для  членів наукового гуртка екскурсію до вибухотехнічного музею, в експозиції якого містяться зразки досліджених та знешкоджених вибухових пристроїв, макети саморобних вибухових пристроїв та інші об’єкти. Також він розповів про специфіку проведення огляду місця події, що проводиться у зв’язку із виявленням чи використанням вибухових пристроїв і речовин, визначив особливості залучення працівників НДЕКЦ при огляді вибухонебезпечних об’єктів і предметів, схожих на вибухові пристрої, і подальшої взаємодії слідчого із вибухотехніком при розслідуванні окремих видів злочинів.

ВЗГ ХНУВС