У Міжнародний день боротьби з корупцією у режимі онлайн відбулося засідання наукового гуртка кафедри кримінального права та кримінології факультету № 6 ХНУВС.

Керівниця наукового гуртка доцентка кафедри кримінального права та кримінології факультету № 6 Ірина Луценко розповіла, що саме в цей день 2003 року була відкрита для підписання Конвенція ООН проти корупції. У 2006 році Україною була ратифікована зазначена конвенція. Нашою країною постійно на всіх рівнях ведеться боротьба із корупцією, яка є загрозою безпеки держави і суспільства.

Окремим питанням була розглянута тема доброчесності. Голова Національного агентства з питань запобігання корупції Олександр Новіков визначив доброчесність, як «чинити правильно навіть коли на тебе ніхто не дивиться». Члени гуртка одностайно підтримали цей вислів та наголосили  на тому, що це можливе за умови формування у суспільстві нульової толерантності до порушень норм права та моралі, а також виховання у дусі справедливості.

Наприкінці засідання керівник наукового гуртка Ірина Луценко нагадала членам гуртка про відповідальне ставлення і дотримання академічної доброчесності.

ВЗГ ХНУВС