Завідувачка кафедри соціально-економічних дисциплін Сумської філії ХНУВС Олена Лук`янихіна провела бінарне заняття з дисципліни «Особиста безпека поліцейського» за участі старшого інспектора ВВТС ГУНП у Сумській області Ігоря Черняка.

У рамках теми практичного заняття, присвяченого питанням вибухобезпеки, Ігор Черняк розповів курсантам про основні принципи й правила поводження з вибуховими пристроями, охарактеризував їх властивості, показав демонстраційні моделі штатних і муляжі саморобних вибухових пристроїв.

Особливу увагу присутніх старший інспектор вибухотехнічної служби зосередив на алгоритмі дій поліцейських у разі виявлення невідомого вибухового пристрою як у процесі виконання службових обов’язків, так і під час життєвих ситуацій.

Курсанти також дізналися про розподіл повноважень і точки перетину ВВТС ГУНП в Сумській області і ДСНС у частині реагування на повідомлення про виявлення  населенням небезпечних знахідок.

Відповідаючи на запитання, Ігор Черняк розповів про систему підготовки вибухотехніків та  особливості навчання в умовах сьогодення.

Яскраві приклади із власного досвіду, цікавий матеріал сприяли невимушеній атмосфері спілкування та ефективному засвоєнню інформації. Курсанти подякували Ігорю Черняку за цікавий практично орієнтований захід  і  професіональний підхід у його проведенні.

Сумська філія ХНУВС