Професор кафедри юридичних дисциплін Наталія Горобець взяла участь у вирішенні справи за заявою про визнання особи померлою у якості присяжної Зарічного районного суду м. Суми.

Справа розглядалася з вересня 2021 року. Було досліджено матеріали розшукової та кримінальної справи, опитано свідків, направлено запити до органів місцевого самоврядування та податкових органів для з’ясування обставин зникнення особи та встановлення її місця перебування. Встановлено, що особа зникла за обставин, які загрожували її здоров’ю у серпні 2018 року і до сьогодні відомостей про місце перебування не надходило.

17 січня 2022 року судом у складі судді та двох присяжних було винесено рішення про задоволення вимог вказаних у заяві та визнання особи померлою.

Присяжний – це  особа, яка у випадках, визначених процесуальним законом, та за її згодою вирішує справи у складі суду разом із суддею або залучається до здійснення правосуддя.

Наталія Горобець виконує обов’язки присяжного з 2020 року. Узяла участь у розгляді п’яти цивільних справ про визнання особи недієздатною, визнання особи померлою.

Сумська філія ХНУВС