У межах науково-дослідної та методичної співпраці з Академією адміністративно-правових наук завідувачка кафедри адміністративного права та процесу факультету № 1 доктор юридичних наук, професор Олена Салманова, професор кафедри доктор юридичних наук, професор Анатолій Комзюк та доцентка кафедри кандидат юридичних наук, доцент Ірина Казанчук долучилися до колективу авторів підручника «Адміністративне право України. Повний курс» (за ред. В. Галунька, О. Правоторової. – Видання четверте. – Херсон:ОЛДІ-ПЛЮС, 2021. – 656 с.).

За змістом підручник відповідає Програмі другого блоку фахового вступного випробуванняз адміністративного права України, що затверджена МОН України. Підручник стане в нагоді під час підготовки до вступних випробувань для складання ЗНО до магістратури, а також складання здобувачами вищої освіти тестових компонентів єдиного державного кваліфікаційного іспиту (ЄДКІ) за спеціальностями ступеня бакалавра.  Підручник вже використовується в освітньому процесі у ХНУВС при викладанні навчальних дисциплін «Адміністративне право», «Адміністративний процес», «Адміністративна відповідальність» та ін.

Доцентка кафедри Ірина Казанчук також взяла участь у написанні колективної монографії «Адміністративний процес в Україні» (за ред. В. Галунька, О. Правоторової. – Херсон : ОЛДІ-ПЛЮС, 2021. – 846 с.). У монографії на основі теорії адміністративного процесу, аналізу вітчизняного та європейського законодавства, практики застосування його адміністративними судами України та Європейського суду з прав людини здійснено комплексний науковий аналіз адміністративного процесу в Україні. Монографія призначається для учених у галузі адміністративного процесу і права, а також може бути використана курсантами та слухачами ХНУВС та інших закладів вищої освіти України під час вивчення дисципліни «Адміністративний процес».

ВЗГ ХНУВС