Третій рік поспіль під гаслом «Здай кров – врятуй життя»! у Сумській філії Харківського національного університету внутрішніх справ працює донорський рух. До «Команди Добра» приєдналися як здобувачі освіти, так і працівники філії.

«Для мене це не просто так: «прийшов – здав, – говорить курсантка 2 курсу Сумської філії ХНУВС Єлізавета Шевцова. – 04 березня 2021 року я склала Присягу на вірність українському народу. У той же день мені виповнилося 18 років. Після урочистостей я одразу пішла на першу свою донацію і відтоді є постійним донором».

Дмитро Матеко, студент 1 курсу Сумської філії ХНУВС, уперше здав компоненти крові, коли дізнався про їх необхідність для дітей у гематологічному відділенні дитячої лікарні. «Кожен раз, коли я у донорському кріслі, я упевнений, що моя кров обов’язково допоможе малечі одужати», – говорить Дмитро.

Курсантами та студентами Сумської філії вже здано більше 10 000 мл крові та понад 21000 мл плазми. Проте курсанти й студенти упевнені, що це лише маленька частинка тієї допомоги, яку вони можуть надати, маючи таку потужну команду.

Всього у донорському русі беруть участь близько 30 здобувачів вищої освіти Сумської філії ХНУВС. На наступну донацію «Команда Добра» планує завітати вже за два тижні.

Сумська філія ХНУВС