Учасниця Школи наукового лідерства Харківського національного університету внутрішніх справ курсантка 2 курсу факультету № 1 Кристина Коваль під час проходження навчальної практики в Щастинському РВП ГУНП в Луганській області спільно з дільничними офіцерами поліції проводить профілактичні бесіди з громадянами на тему «Шахрайство. Як захиститися від нього».

Така робота охоплює проведення профілактичних бесід із громадянами на вулиці, із продавцями в магазинах, робітниками кафе, вчителями шкіл, учнями, робітниками державних і громадських організацій. Шахрайство є одним із найпоширеніших видів кримінальних правопорушень. Останнім часом з’явилися нові види шахрайства, такі як фішинг, вішинг, фармінг, клікфрод, кардинг тощо.

Під час бесід курсантка та дільничні офіцери поліції наголошують, що не потрібно надавати свої банківські дані незнайомій людині, в Інтернеті краще купувати тільки через перевірені сайти, бути пильними й обережними, у разі зіткнення з діями шахраїв необхідно терміново звертатися за допомогою до поліції.

ВЗГ ХНУВС