Доцент кафедри кримінального процесу, криміналістики та експертології факультету № 6 Світлана Лозова та професор кафедри криміналістики, судової експертології та домедичної підготовки факультету № 1 Харківського національного університету внутрішніх справ Руслан Степанюк взяли участь у науково-практичному семінарі «Судово-трасологічна експертиза: сучасні завдання та можливості», що відбувся в Харківському науково-дослідному експертно-криміналістичному центрі.

У роботі семінару взяли участь слідчі підрозділів досудового розслідування ГУНП в Харківській області, науково-педагогічні працівники Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого та судові експерти Харківського НДЕКЦ МВС України.

Перший заступник директора Сергій Шевцов розповів про сучасний стан та перспективи розвитку трасологічних досліджень в Харківському науково-дослідному експертно-криміналістичному центрі.

Під час семінару обговорювалися проблемні питання, що виникають при призначенні судової дактилоскопічної експертизи, а також завдання та можливості судової балістичної експертизи.

Учасники семінару обговорили подальші напрямки співпраці у сфері призначення та проведення судових експертиз, наприкінці заходу отримали сертифікати.

ВЗГ ХНУВС