Школою наукового лідерства Харківського національного університету внутрішніх справ проведено загальну єднальну зустріч за участі курсантів усіх факультетів університету, що була приурочена до Дня єднання.

Голова Школи наукового лідерства Віталій Найда наголосив, що наука, творчість, міжнародна та громадська активність, єдність в ідеях, соціальних проєктах, бачення майбутнього правоохоронних органів та держави в цілому – усе це об'єднало курсантів у потужну команду Школи наукового лідерства ХНУВС.

Курсанти 2 та 3 курсів факультету № 1, які вже довгий час займаються у школі, розповіли про об'єднувальну роль громадської, наукової та міжнародної діяльності в університеті та державі.

Курсантка 2 курсу факультету № 1 Кристина Коваль у своєму виступі акцентувала увагу на тому, що під час різноманітних міжнародних програм учасники Школи наукового лідерства підіймали прапор України у Польщі, Вірменії, Грузії, Німеччині, Австрії, Литві, Бельгії, Франції та інших країнах. Такі програми об'єднують курсантів з однодумцями з різних країн світу задля подальшої плідної співпраці на рівні спільних міжнародних проєктів.

Курсантка 2 курсу факультету № 1 Юлія Шелест розповіла про спільно роботу учасників Школи наукового лідерства з представниками громадської організації «Союз пошукових загонів України» та хімічного факультету ХНУ ім. Каразіна під час археологічних розкопок на території Балаклійського району Харківської області. Метою такої роботи є патріотичне виховання молоді у дусі поваги до полеглих захисників у часи Другої світової війни та ідентифікація загиблих воїнів, які досі вважаються для своїх родичів зниклими безвісти, з метою їх подальшого поховання у братських могилах чи повернення залишків рідним.

Курсант 3 курсу факультету № 1 Ігор Сумін розповів, що Школа наукового лідерства об'єднала курсантів з пошуковим загоном «ЛісаАлерт» при проведенні пошуків безвісно зниклих людей на території с. Циркуни, с. Санжари, смт Кулиничі Харківського району, с. Дементіївка Дергачівського району, с. Поповка Красноградського району Харківської області. Сам Ігор під час одного з пошуків виявив тіло безвісно зниклого чоловіка. Також Ігор Сумін розповів, як громадська діяльність об'єднала курсантів-учасників школи та волонтерів при проведенні безпекових лекцій для 785 дітей з 31 класу харківських шкіл та дитячих лікувальних закладів, у проведенні яких він сам брав активну участь.

Цього дня курсанти факультетів №№ 2, 3, 4 долучилися до роботи Школи наукового лідерства, надалі вони будуть активно брати участь у науковій, творчій, громадській, міжнародній діяльності Харківського поліцейського вишу.

ВЗГ ХНУВС