Доцент кафедри фундаментальних та юридичних дисцисплін факультету № 6 Харківського національного університету внутрішніх справ Дар’я Гета у рамках кураторської роботи, провела лекцію-інструктаж з групою студентів 2 курсу та поінформувала щодо дотримання правил, які рятують життя під час ракетних ударів та бомбардувань.

Правило перше — «двох стін». Від небезпеки вас має відділяти щонайменше дві стіни: перша, ймовірно, зруйнується від удару, а друга захистить від уламків, осколків снарядів, віконного скла тощо. Тому ховатися безпечно у місці, розташованому за другою від фасаду опорною стіною. Зазвичай це тамбур, коридор або передпокій. Навіть якщо вам здається, що будинок нестійкий, підвалу немає, а в сховищі недостатньо місця, лишайтеся біля опірних стін — вони витримають.

Правило друге — «двох виходів». Ви повинні чітко знати, що з укриття є щонайменше два виходи, тому підвал чи гараж з одним виходом — це пастка. Єдиний вихід може завалити уламками будинку або під час пожежі він може бути заблокованим. Проте сучасні підземні паркінги та підвали, у своїй більшості, спроєктовані безпечно. Окрім кількох виходів вони оснащені датчиками диму, у них передбаченіо системи пожежогасіння.

Бережіть себе! Ми разом на шляху до перемоги.

ВЗГ ХНУВС