Реалізуючи принципи практичної спрямованості освітнього процесу, завідувачкою кафедри соціально-економічних дисциплін Сумської філії ХНУВС Оленою Лук`янихіною проведено бінарне заняття з дисципліни «Основи економічної теорії» за участі Марини Шаповал – провідного юрисконсульта юридичного відділу державного підприємства «Дороги Сумщини».

У рамках теми заняття, присвяченого питанням державного регулювання соціально-економічних процесів, практичний працівник розповіла студентам-першокурсникам спеціальності «Право» про новації законодавства у галузі соціального захисту, допомоги внутрішньо-переміщеним особам, про основні принципи та правила отримання допомоги від іноземних організацій  під час дії воєнного стану.

Особливу увагу присутніх юристка зосередила на специфічних умовах  функціонування підприємств Сумщини у реаліях війни, їх взаємодії з державними фінансовими установами, законодавчого забезпечення переміщення бізнесу у безпечні регіони України з метою підтримання його функціонування, збереження робочих місць і можливості сплати податків для наповнення бюджету й підтримання економіки країни у такий складний період. 

Відповідаючи на питання аудиторії, Марина Шаповал розповіла про припинення  виплат певним категоріям громадян  в умовах сьогодення, та про нюанси реалізації мобілізаційних процедур і їх нормативно-правове підґрунтя. 

Яскраві приклади із власного практичного досвіду, під час проведення тренінгу сприяли невимушеній атмосфері спілкування та ефективному сприйняттю актуальної і важливої інформації. 

Сумська філія ХНУВС