Доцент кафедри гуманітарних дисциплін Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ Тетяна Білоус онлайн взяла участь у круглому столі «Кращі практики децентралізації: досвід країн ЄС для України».

Кандидат політичних наук, експерт ГО «Аналітичний центр «Обсерваторія демократії»», старший викладач кафедри політології Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна Антон Авксентьєв розповів про «Переосмислення децентралізації в умовах війни: 5 нагальних дилем для України».

Із доповіддю виступила представниця громади Білзен в провінції Лімбург (Бельгія) Elena Nassen про особливості організації місцевого самоврядування в Бельгії на прикладі громади, в якій вона проживає та визначила інструменти локальної демократії і механізми їх застосування. Окремо зупинилася на питаннях допомоги українцям, які виїхали з України до Бельгії під час війни.

Спікери відповіли на запитання, які найбільше цікавили учасників круглого столу і стосувалися досвіду європейських країн для України.

Сумська філія ХНУВС