До наукової бібліотеки Харківського національного університету внутрішніх справ надійшов інформаційно-практичний довідник «Підготовка працівників поліції у зарубіжних країнах. Частина ІІ», підготовлений завідувачем науково-дослідної лабораторії з проблем наукового забезпечення правоохоронної діяльності та якості підготовки кадрів Костянтином Бугайчуком.

У виданні висвітлено організаційно-правові засади та особливості підготовки працівників поліції в країнах Балтії – Естонії, Латвії, Литви. Розкрито зміст освітніх програм та навчальних планів, за якими проходить навчання та післядипломна освіта поліцейських.

Довідник є вже другим виданням зазначеної серії після виходу першого довідника, що був присвячений організації підготовки працівників поліції Канади, Чехії та Японії.        

Інформаційно-практичний довідник буде корисним курсантам, слухачам магістратури, ад’юнктам, аспірантам, докторантам, викладачам закладів вищої освіти зі специфічними умовами навчання, в яких здійснюється підготовка кадрів для Міністерства внутрішніх справ України і Національної поліції, працівникам органів та підрозділів Національної поліції, експертам Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, що здійснюють акредитацію освітніх програм за спеціальністю 262 «Правоохоронна діяльність».

Із двома частинами видання усі бажаючі можуть ознайомитися в репозиторії Харківського національного університету внутрішніх справ за наступними посиланнями:

Підготовка працівників поліції у зарубіжних країнах. Частина І: http://dspace.univd.edu.ua/xmlui/handle/123456789/10975

Підготовка працівників поліції у зарубіжних країнах. Частина ІІ: http://dspace.univd.edu.ua/xmlui/handle/123456789/12521

ВЗГ ХНУВС