У важкий для країни час для профільних фахівців стартував необхідний курс онлайн-навчання тренерів-психологів основам самодопомоги та допомоги людям, які переживають сильну стресову подію у кризових ситуаціях. Курс розроблений ізраїльською організацією у сфері надання першої психологічної допомоги «Israel Trauma Coalition». 

Проєкт здійснюється у межах Національної програми психічного здоров’я та психосоціальної підтримки і міжнародної співпраці, відповідно до домовленостей між дружиною Президента України Оленою Зеленською та дружиною Президента Держави Ізраїль Міхаль Герцог. Активну участь у реалізації проєкту бере Міністерство внутрішніх справ України.

Захід відкрила заступниця Міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко, підкресливши актуальність першої психологічної допомоги в кризових ситуаціях. 

Начальниця відділу психологічного забезпечення МВС України Ніна Лигун у вступній промові відзначила, що Національною програмою передбачено вдосконалення надання послуг із охорони психічного здоров’я та психологічної допомоги всім, хто її потребує або буде потребувати у майбутньому, а також оптимізацію навчання, підвищення кваліфікації, сертифікації та моніторингу діяльності психологів, психотерапевтів, лікарів-психологів, психіатрів в Україні.

У Харківському національному університеті внутрішніх справ навчання за ізраїльською програмою розпочали – доцентка кафедри педагогіки та психології факультету № 3 Вікторія Доценко, доцентки кафедри соціології та психології факультету № 6 Юлія Твердохвалова та Лада Чепіга. 

ВЗГ ХНУВС