Працівник науково-дослідної лабораторії з проблем інформаційних технологій та протидії злочинності у кіберпросторі Харківського національного університету внутрішніх справ Захар  Демидов взяв участь у вебінарі від компаній Red Hat та IBM «The Hybrid Cloud: How to Optimize your Cloud Journey» .

Організації швидко усвідомлюють, що гібридна хмара — це нова норма, але вони часто покладаються на архітектури, які були створені багато років тому і нині потребують модернізації. Дослідження ESG показало, що 36% організацій повідомляють, що за останні 12 місяців вони повертали додаток із загальнодоступної хмари до локального середовища з планами перенесення додатка до іншої загальнодоступної хмари. Крім того, ESG також інформує, що тисячі організацій використовують, як мінімум трьох постачальників хмарних послуг, причому 63% мають програми, що охоплюють кількох постачальників хмарних послуг. Оскільки організації продовжують свій шлях до гібридної хмари, їм потрібен досвідчений партнер та перевірене програмне забезпечення.

Під час вебінару було розглянуто питання про результати досліджень ESG щодо впровадження мультихмарних середовищ та перетворення додатків; основні вимоги при побудові гібридної хмарної архітектури та способи вимірювання успіху; поєднання рішень Red Hat з відкритим вихідним кодом та підходів IBM Consulting для захисту інвестицій в ІТ, а також забезпечення маневреності та гнучкості у гібридних хмарних середовищах.

ВЗГ ХНУВС