Ефективність навчання іноземної мови залежить від чіткої та гнучкої організації навчального процесу. Викладач іноземної мови повинен бути креативним та артистичним, адже якість людської мови як засобу спілкування визначається двома характеристиками: швидкістю мовленнєвої реакції та широтою кругозору. Необхідно використовувати завдання, які розвивають творчий потенціал особистості, підвищують мотивацію курсантів до вивчення мови та покращують мову як основний механізм комунікації.

Представники кафедри іноземних мов факультету № 4 завідувачка кафедри Олена Статівка, доценти цієї ж кафедри Валентина Почуєва, Олег Гончарук, старша викладачка Лариса Сазанова та викладач Артем Білоусов з метою удосконалення методів та прийомів створення ефективного персоналізованого навчального середовища для максимальної підтримки курсантів і студентів у процесі навчання, взяли участь у міжнародному онлайн-вебінарі «How can we make online lessons clear, useful, dynamic and interesting?» від Pearson, де були розглянуті наступні питання: моделювання життєвих ситуацій, мотивація та зв’язок з реальним життям, використання рольових ігор, спільне вирішення проблеми на основі аналізу обставин і відповідної ситуації, драматизація.

Такі технології відіграють важливу роль в осмисленні предмета пізнання, а також розвивають навички спонтанного мовлення. Вони сприяють кращому засвоєнню і підвищенню мотивації курсантів і студентів. За результатами вебінару викладачі кафедри отримали сертифікат учасника.

ВЗГ ХНУВС