У виданні «Науковці України – еліта держави» надруковано статтю про професора кафедри соціально-гуманітарних дисциплін факультету № 6 Харківського національного університету внутрішніх справ доктора філософських наук, професора Володимира Миколайовича Шаповала (Науковці України – еліта держави. Том VII).
З 1992 року Володимир Шаповал працює у Харківському національному університеті внутрішніх справ: з 1996 по 2011 роки обіймав посаду доцента кафедри філософії і політології, у подальшому – соціально-гуманітарних дисциплін, з 2011 року – професор цієї ж кафедри.
Серед науково-педагогічних здобутків професора Володимира Шаповала – 250 наукових і науково-методичних праць, серед них – 2 монографії, 2 навчальні посібники, більш ніж 150 статей. Він розробив навчально-методичні комплекси для викладання дисциплін: «Філософія», «Філософія права», «Історія філософії», «Логіка», «Релігієзнавство», «Методика наукової діяльності» та читає лекції для слухачів магістратури та аспірантури.
Більш 20 років він виступає як офіційний опонент на захистах кандидатських і докторських дисертацій зі спеціальностей «Соціальна філософія», «Філософська антропологія, філософія культури», «Культурологія», бере участь у роботі спеціалізованих учених рад кількох вишів України.
Володимир Шаповал був відзначений відзнаками Міністерства внутрішніх справ України, Харківської облдержадміністрації та Харківського національного університету внутрішніх справ.
Більш докладно про здобутки професора В.М. Шаповала можна прочитати на сторінках книги «Науковці України – еліта держави».

ВЗГ ХНУВС