На всіх локаціях, де розташовується Харківський національний університет внутрішніх справ, працівники, курсанти та студенти долучилися до написання Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності, що традиційно проводиться у День української писемності та мови та відзначається щороку 9 листопада.
Цьогорічний Радіодиктант – це перш за все українська акція згуртованості, яка об’єднала педагогів, школярів, студентів, науковців, політиків, українських громадських діячів і зірок, а також тих, кому небайдужа доля рідної мови, навіть далеко за межами Батьківщини. Сьогодні це особливо важливо, адже війна в Україні йде не лише за збереження наших територій, війна йде за збереження нашої ідентичності.
Радіодиктант, який проводиться 22-й рік поспіль, прочитала народна артистка, Герой України Ада Роговцева. Авторкою тексту стала українська письменниця та режисерка, членкиня Українського ПЕН (ПЕН – українська громадська організація, створена з метою захисту свободи слова та прав авторів, сприяння розвитку літератури та міжнародному культурному співробітництву) Ірина Цілик.
Як справедливо наголошує наша геніальна Ліна Костенко: «Нації вмирають не від інфаркту. Спочатку їм відбирає мову». Тож плекати рідну мову, користуватися нею досконало у повсякденні – святий обов’язок кожного українця та українки!

ВЗГ ХНУВС