Для студентів денної форми навчання першого курсу Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ професор кафедри юридичних дисциплін Олексій Шуміло організував і провів виїзне бінарне заняття із навчальної дисциплін «Судові та правоохоронні органи України», а також оглядову екскурсію Сумським районним судом.
У супроводі прес-секретарки – заступниці керівника апарату суду Юлії Макаренко студенти ознайомилися зі структурою Сумського районного суду Сумської області, посадовими обов’язками та безпосередньою роботою працівників апарату суду, сформували уяву про роботу судової системи, набули необхідний рівень правових знань.
Здобувачі вищої освіти ознайомилися з роботою суду, категоріями справ, які розглядають судді Сумського районного суду, кількісним складом працівників суду та їх посадовими обов’язками, нововведеннями в судовій системі; відвідали архів суду, канцелярії (центральну, цивільних справ, зі справ кримінального провадження та справ про адміністративні правопорушення), ознайомилися із реєстрацією та рухом документів, що надходять до суду, який відбувається за допомогою Автоматизованої системи документообігу суду. Також ознайомилися із роботою помічників суддів, секретарів судових засідань та секретарів суду, з інформаційними стендами, за допомогою яких відвідувачі суду мають можливість довідатись про перелік справ, призначених до розгляду, зразками документів, ставками та платіжними реквізитами для сплати судового збору, графіком особистого прийому керівництвом суду. Поспілкувалися із суддею Олександром Степаненком та головою суду Оксаною Черних. Майбутні юристи були запрошені на судове засідання по кримінальній справі.
Студенти отримали відповіді на запитання, що виникали в процесі відвідування Сумського районного суду.

Сумська філія ХНУВС