Харківським національним університетом внутрішніх справ спільно з Управлінням запобігання корупції МВС України та Національним агентством запобігання корупції проведено круглий стіл на тему «Розвиток антикорупційної освіти в Україні: перспективи та виклики».

Захід відкрив ректор університету генерал поліції третього рангу Валерій Сокуренко, який зазначив, що наразі особливої уваги набуває питання становлення та ефективного функціонування уповноважених підрозділів з питань запобігання корупції. З вітальними словами до учасників круглого столу також звернулися: заступник Міністра внутрішніх справ України Сергій Гончаров, який зазначив, що корупція набуває ще більш негативного характеру, тому всі органи влади повинні діяти у взаємодії для боротьби з нею, та керівник Департаменту запобігання та виявлення корупції НАЗК Сергій Деркач. Він побажав усім учасникам круглого столу плідної співпраці та наголосив на необхідності підвищення ролі інституту уповноважених з антикорупційної діяльності.

Під час круглого столу досвідом запровадження програм антикорупційного спрямування у сферу освіти поділився начальник Управління запобігання корупції МВС України Анатолій Фодчук, який також наголосив на вагомій ролі МВС України у розбудові інституту антикорупційного уповноваженого. До участі у заході також долучилися представники Міністерства освіти і науки України, Міністерства юстиції України, Вищої школи публічного управління та заклади вищої освіти. Керівницею відділу професійного розвитку уповноважених підрозділів Департаменту запобігання та виявлення корупції НАЗК Катериною Дацко разом із Сергієм Деркачем було презентовано Стратегію навчання та розвитку антикорупційних уповноважених на 2022-2025 роки. Завдання заходу полягало у визначенні можливості інтеграції антикорупційного у систему вищої освіти України, зокрема запровадження окремої спеціальності та розвиток міждисциплінарних магістерських програм у сфері протидії корупції.

За результатами обговорення було розроблено відповідні рекомендації, які будуть комплементовані у подальше навчання уповноважених з питань антикорупційної діяльності.

ВЗГ ХНУВС