Представники кафедри юридичних дисциплін та кафедри соціально-економічних дисциплін Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ провели низку профорієнтаційних зустрічей з майбутніми випускниками КУ «Сумська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів № 7 імені Максима Савченка», спеціалізованої школи № 17 та ЗОШ I-III ст. №18 м. Суми.
Доцентка кафедри юридичних дисциплін Сумської філії ХНУВС Наталія Дуравкіна провела профорієнтаційні бесіди з учнями старших класів Комунальної установи «Сумська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів № 7 імені Максима Савченка» Сумської міської ради на тему «Сумська філія ХНУВС: умови навчання» за допомогою зв'язку Google Meet.
Наталія Дуравкіна ознайомила майбутніх випускників з умовами вступу та навчання у Сумській філії Харківського національного університету внутрішніх справ та з можливістю отримати вищу освіту за спеціальністю «Правоохоронна діяльність» за кошти державного бюджету, а також за кошти фізичних та юридичних осіб за спеціальностями «Право» та «Правоохоронна діяльність». Старшокласники з зацікавленням прослухали лекторку та отримали інформаційно-агітаційні матеріали з детальною інформацією про Сумську філію ХНУВС.
Доцентка кафедри юридичних дисциплін Сумської філії Олена Маркова провела з учнями 11-х класів ССШ № 17 м. Суми профорієнтаційну бесіду, що була присвячена загальним питанням, пов’язаним з умовами вступу, ознайомлення учнів із спеціальностями, за якими здійснюється набір, роз’яснення переваг навчання за освітньо-професійною програмою «Правоохоронна діяльність (поліцейські)».
Завідувач кафедри соціально-економічних дисциплін Олена Лук’янихіна та доцент кафедри Володимир Дементов провели профорієнтаційну онлайн-зустріч з учнями 11-х класів КУ Сумська ЗОШ I-III ст. № 18. Олена Анатоліївна окреслила особливості підготовки юристів і правоохоронців як за контрактною формою, так і за державним замовленням, загальні вимоги щодо вступу на спеціальності «Право» та «Правоохоронна діяльність», розповіла про наукові, позанавчальні заходи здобувачів вищої освіти. Особливу увагу доповідачка приділила саме підготовці курсантів за спеціальністю «Правоохоронна діяльність» і наголосила, що з листопада поточного року розпочато подачу анкет для вступу у заклади вищої освіти системи МВС.
Усі старшокласники були запрошені на День відкритих дверей, що відбудеться 23 листопада 2022 року.

Сумська філія ХНУВС