Колектив Харківського національного університету внутрішніх справ та його відокремлені підрозділи, розташовані в різних містах України, приєдналися до другої тематичної лекції онлайн-заходу «Освітній марафон», який у межах Всесвітньої акції «16 днів проти насильства» проводить Міністерство внутрішніх справ України. На сьогоднішній зустрічі були розглянуті питання сучасних викликів і загроз, пов’язаних із рабством і торгівлею людьми.

Відкрила захід старша координаторка з питань захисту Представництва Міжнародної організації міграції в Україні Чісі Мюллер. У доповіді на тему «Сучасне рабство: виклики та загрози сьогодення» Чісі Мюллер розповіла, що Міжнародна організація з міграції (МОМ) є частиною системи ООН як провідна міжурядова організація, що підтримує гуманну та впорядковану міграцію для загального блага. МОМ працює в Україні з 1996 року. Діяльність МОМ спрямована на забезпечення врегульованого та гуманного управління міграцією, міжнародного партнерства у вирішенні міграційних питань,  допомогу в пошуку практичних рішень міграційних проблем, а також на надання гуманітарної підтримки мігрантам, які її потребують.

З розгорнутим дискурсом на тему «Ризики торгівлі людьми в умовах збройної агресії рф проти України» виступив начальник Департаменту міграційної поліції Національної поліції України Юрій Пархоменко. Він розповів про створення та діяльність Департаменту міграційної поліції, про боротьбу з торгівлею людьми в умовах збройної агресії рф проти України.

ВЗГ ХНУВС