Для здобувачів вищої освіти усіх факультетів Харківського національного університету внутрішніх справ відділом соціально-гуманітарної роботи організовано проведення циклу відеолекторіїв з метою пропаганди здорового способу життя, недопущення вживання алкоголю та наркотичних речовин, а також шкідливості тютюнопаління. У проведенні першого відеолекторію взяли участь проректор університету Анатолій Клочко та представник Обласного наркологічного диспансеру м. Вінниця Гліб Головатий.
Лікар-нарколог зазначив, що десятий місяць Україна живе у стані постійного стресу, під час війни кожен відчуває негативні емоції, спричинені стресовою ситуацією та небезпекою для життя. Перепади емоційних станів під час війни – це типово, кожна людина прагне до емоційно-наповненого та гармонійного життя, але стреси та переживання сьогоднішніх подій можуть підштовхнути на необдумані вчинки, тому зараз важливо вести здоровий спосіб життя і докладати зусилля, щоб в цій ситуації не набути шкідливих звичок.
Наприкінці лекції Анатолій Клочко наголосив на виконанні певних правил, що забезпечують гармонійний розвиток, високу працездатність, духовну рівновагу та здоров’я людини. В основі здорового способу життя лежить індивідуальна система поведінки й звичок кожної окремої людини, що забезпечує їй потрібний рівень життєдіяльності й здорове довголіття.

ВЗГ ХНУВС