Відбулося чергове засідання наукового гуртка кафедри адміністративного права та процесу факультету № 1, присвячене щорічній Всесвітній акції «16 днів проти насильства» в Україні. Тема засідання – «Адміністративно-правовий захист прав дитини в умовах воєнного стану: аналіз українського та зарубіжного законодавства».

Керівник наукового гуртка – доцентка кафедри, кандидат юридичних наук Ірина Казанчук ознайомила учасників гуртка з вимогами написання якісної наукової статті та її публікації у вітчизняних академічних виданнях, наголосила на обов’язковому дотриманні стандартів академічної доброчесності у науковій діяльності. Вона акцентувала увагу учасників гуртка на змінах і доповненнях, які відбулися за період дії правового режиму воєнного часу в діючому адміністративному законодавстві України, і які слід врахувати при написанні наукових робіт. 

На засіданні також було заслухано доповіді членів наукового гуртка,  обговорено актуальні проблеми і перспективи удосконалення правових засад організації діяльності Національної поліції. Окрему увагу приділено питанням попередження булінгу в освітньому середовищі та відповідальності за його вчинення, методам роботи підрозділів кримінальної поліції, патрульної поліції щодо недопущення проявів різних видів насильства відносно дитини та подолання цього негативного явища в сучасному суспільстві.

Наприкінці засідання було наголошено на подальшій плідній науковій роботі членів наукового гуртка.

 

ВЗГ ХНУВС