За ініціативи завідуючої кафедри соціально-економічних дисциплін Сумської філії ХНУВС кандидатки економічних наук, доцентки Олени Лук’янихіної у межах теми «Умови праці. Фактори трудової діяльності поліцейського» з дисципліни «Особиста безпека поліцейського» з курсантами першого курсу з питань профілактики і боротьби зі СНІДом провела бесіду заступниця медичного директора КНП СОР «Обласний клінічний центр соціально небезпечних хвороб» лікар-інфекціоніст Лариса Панасенко.

Вона розповіла курсантам історію появи хвороби СНІД, ознайомила з факторами, що сприяли її розповсюдженню на території України, окреслила  клінічні прояви хвороби та заходи щодо профілактики її розповсюдження й сучасні методи лікування та діагностування.

Під час лекції курсанти дізналися як можна убезпечити себе від інфікування. Як зазначила лікарка, у разі виникнення симптомів, необхідно звернутися до профільної медичної установи протягом 72 години після ризикованого вчинку для отримання відповідного лікування. Важливо, що інфікуватися з різних причин можуть люди, котрі належать до будь-якої категорії населення. Сучасні методи лікування дозволяють забезпечити якість життя ВІЛ-позитивних на гідному рівні. У них є реальна можливість бути працездатними й активними членами суспільства.

Настанови та поради практичного працівника супроводжувались яскравими прикладами. На всі запитання молоді лікарка дала вичерпні відповіді.

  Сумська філія ХНУВС