За ініціативи декана факультету № 6 Харківського національного університету внутрішніх справ докторки юридичних наук, доцентки Оксани Брусакової та кафедри правового забезпечення підприємницької діяльності та фінансової безпеки факультету № 6 для здобувачів середньої освіти закладів середньої освіти та здобувачів фахової передвищої освіти закладів фахової передвищої освіти оголошується науково-творчий конкурс з фінансової безпеки та фінансових розслідувань «Фінансова абетка».

Мета конкурсу – підвищення фінансової грамотності серед випускників закладів середньої освіти та фахової передвищої освіти, рівня знань про історію фінансової науки, відродження традицій написання твору як самостійної творчої роботи. У заході можуть брати участь конкурсанти з усіх областей України. Учасник повинен написати розгорнуту відповідь на обрані питання (два або декілька на власний розсуд) та надіслати її до 6 лютого 2023 року. Роботи оцінюватиме професійне журі до 14 лютого 2023 року. Переможці будуть нагороджені цінними подарунками. Всі учасники отримають сертифікати та переваги при вступі до ХНУВС (факультет № 6, спеціальність 072 «Фінанси, банківська справа та страхування»).


Критерії оцінки роботи: повнота інформації за заданим питанням; логіка і послідовність викладу; використання різних джерел інформації для написання роботи; логічність і повнота виведення. У відповідях має бути присутнім науковий та творчий підхід.
Участь у конкурсі є безкоштовною і добровільною.

Питання:
1. Необхідно з картки отримати гроші, але жоден банк не працює і жодного працюючого банкомату також немає. Ваші дії? Аргументуйте їх.
2. У Telegram надійшло повідомлення про отримання кожним громадянином гарантовано 2500,00 грн на особистий рахунок у період воєнного стану, в разі посилання на чат-бот, та дотримання його умов покроково (з ідентифікацією номера, особистості та банківських даних). Ваші дії? Аргументуйте їх.
3. Вам надійшло повідомлення від Національного банку України щодо соціальної допомоги кожному громадянину України у період воєнного стану на території України. Трохи пізніше телефонує представник банку з телефону мобільного оператора та вимагає дані Вашої платіжної картки. Ваші дії? Аргументуйте їх.
4. У місцях загального користування або у сусідніх квартирах у Вас є можливість користуватися інтернетом від мобільного оператора (батарея телефону розряджається набагато швидше) або загальнодоступною мережею Wi-Fi (невідомого власника, але батарея телефону розряджається набагато менше) Ваші дії? Аргументуйте їх.
5. Оформлюючи інтернет замовлення через сайт одягу та/або техніки, Вам надіслали посилання на оплату. Ви ввели реквізити картки і зрозуміли, що сайт шахрайський. Ваші дії? Аргументуйте їх.
Виконану роботу та заявку необхідно відправити на електронну пошту: [email protected]. У темі листа написати «Заявка на участь у конкурсі ПІБ учасника».

Телефон для довідок: +38(093) 778-47-74, координаторка конкурсу: Антол Ірина Вячеславівна.
ВЗГ ХНУВС

Науково-творчий конкурс з фінансової безпеки та фінансових розслідувань

ЗАЯВКА на участь у науково-творчому конкурсі