Доценти кафедри соціально-гуманітарних дисциплін факультету № 6 кандидатка філологічних наук Наталія Кобилко та кандидат історичних наук Віталій Заборовський узяли участь у ХVІ Всеукраїнській науково-практичній конференції «Філософ-містик», організованій Харківським національним університетом радіоелектроніки. Учасники обговорили питання художньої та філософської спадщини Григорія Сковороди, його містичної постаті, вплив вчення митця на сучасне суспільство. Окрему увагу доповідачі акцентували на проблемі збереження спадщини філософа в умовах війни.

Наталія Кобилко та Віталій Заборовський на заході представили свою наукову розвідку «Вплив філософії Григорія Сковороди на формування індивідуального стилю Валерія Шевчука». Дослідники провели паралель між добою бароко та постмодерном, проаналізували авторський стиль сучасного українського письменника Валерія Шевчука, де з’ясували роль постаті Григорія Сковороди і його поглядів на світ і людину в ньому.

Виступи доповідачів супроводжувалися жвавим обговоренням, адже постать Григорія Сковороди, так само як і його художні твори та філософські трактати, змушують замислитися кожного над важливими життєвими істинами. Матеріали конференції опубліковані в науковому збірнику.

ВЗГ ХНУВС