Старший науковий співробітник науково-дослідної лабораторії з проблем інформаційних технологій та протидії злочинності у кіберпросторі Харківського національного університету внутрішніх справ Захар Демидов взяв участь у вебінарі «Ransomware Attacks: Strategies for Prevention and Recovery».
Недавній звіт Osterman Research «Атаки програм-вимагачів: стратегії запобігання та відновлення» надає захоплюючу інформацію про стан класу загроз, які найбільше хвилюють CISO та їхні команди безпеки. Атаки програм-вимагачів не тільки зростають, але й стають все більш витонченими, складними та здатними уникнути захисту. Вони продовжують використовувати електронну пошту та інші недостатньо захищені програми та системи.
На вебінарі обговорювалися наступні теми: «Видимість як зовнішньої, так і внутрішньої поверхні атаки», «Моніторинг базових відхилень для виявлення внутрішніх загроз», «Переривання зв'язку для C2 або викрадання даних», «Використання мережевих даних для видимості безпеки та контролю».
Учасники вебінару почули практичні думки професіоналів, оскільки старший аналітик Osterman Research Майкл Семпсон і представник Infoblox Security Products Group Боб Хансманн детально ознайомили з двома ключовими розділами звіту про «сигнали внутрішніх загроз» і розширену роль «розвідки про загрози».

ВЗГ ХНУВС