У межах марафону різдвяно-новорічних заходів #Святооб'єднує курсанти факультетів № 1 та № 4 Харківського національного університету внутрішніх справ взяли участь у квестах для студентської молоді, організованих Державним архівом Хмельницької області. Марафон, мета якого ближче познайомити молодь з архівними документами з історії Хмельниччини, проходить за ініціативи голови Хмельницької обласної військової адміністрації, члена Наглядової ради ХНУВС Сергія Гамалія.

Модераторами, які супроводжували учасників на всіх етапах квестів, виступили працівники Державного архіву Хмельницької області: начальник відділу науково-публікаційної роботи Юрій Олійник і начальниця відділу обліку та довідкового апарату Оксана Мельник.

Три команди курсантів змагалися у квестах, що складалися з декількох етапів. Учасники відповідали на тестові запитання з історії України, архівознавства та краєзнавства, шукали в архівно-слідчих справах 20-30-х років ХХ століття генеалогічну інформацію, ознайомилися з реставраційними роботами, пройшли майстер-клас з підшивання документів. Дуже цікаво пройшла екскурсія сховищем архівних документів, яке зазвичай закрито для відвідин. Це була унікальна можливість побачити, де та як зберігаються архівні справи різних періодів.

Наприкінці заходу заступник голови Хмельницької ОВА Володимир Юр'єв привітав усіх із прийдешніми зимовими святами, побажав здоров'я, успіхів у навчанні та переможного нового року. Команда-переможниця отримала грамоту, а всі учасники марафону #Святооб'єднує – новорічні подарунки, а також цікавий досвід, багато вражень і нових знань.

ВЗГ ХНУВС