Старший науковий співробітник науково-дослідної лабораторії з проблем інформаційних технологій та протидії злочинності у кіберпросторі Харківського національного університету внутрішніх справ Захар Демидов взяв участь у вебінарі від Blackberry та ESG «Shape your cybersecurity funnel with Zero Trust: Benefits & impact».
Протокол кібербезпеки зазвичай можна розбити на три етапи: запобігання, виявлення та відповідь, відновлення. Впроваджуючи ефективні протоколи на початку воронки, компанії можуть значно зменшити кількість загроз, які потребують активної реакції. Тим не менш, багато організацій вирішили зосередитися на нижній частині воронки, змирившись із завданням боротьби з великою кількістю кіберзагроз. Це призведе до виснаження ресурсів, незалежно від того, наскільки ефективні їх системи виявлення та відновлення. Ефективна профілактика історично була складною, але нові технології кардинально змінили те, що зараз можливо. Завдяки правильному програмному забезпеченню для націлювання на поведінку, машинне навчання та штучний інтелект можна ефективно використовувати. Більше того, занепокоєння щодо керування доступом також можна вирішити за допомогою нового підходу: нульова довіра.
Учасники вебінару обговорювали наступні питання: «Обмеження поточних стратегій запобігання», «Найефективніші способи формування воронки кібербезпеки організації», «Як ZT вписується в будь-яку мережу» та багато іншого.
Компанія BlackBerry (NYSE: BB; TSX: BB) надає інтелектуальне програмне забезпечення безпеки та послуги для підприємств і урядів у всьому світі, забезпечує безпеку понад 500 мільйонів кінцевих точок, у тому числі 150 мільйонів автомобілів. Розташована у Ватерлоо (Онтаріо), компанія використовує ШІ та машинне навчання для надання інноваційних рішень у сфері кібербезпеки.
Можливості Zero-Trust настільки великі, що дослідження ESG показало, що понад дві третини опитаних компаній планують замінити існуючі рішення безпеки кінцевих точок на підтримку ZT.

ВЗГ ХНУВС