Сьогодні відбулося засідання Наукової ради МВС, яка попри виклики війни не зупинила свою роботу. Захід пройшов під головуванням заступниці міністра внутрішніх справ Катерини Павліченко. Засідання присвячено актуальним питанням упорядкування наукової діяльності, а також формування вертикалі наукового забезпечення органів системи МВС.

«Наука сьогодні змінюється і вона потребує перегляду з урахуванням умов воєнного часу. Минув уже трьохсотий день війни, але як ми бачимо наука і далі розвивається, вдосконалюється», – зазначила заступниця міністра.

Вона також зазначила, що незважаючи на складний час, коли триває військова агресія проти України, наука не стоїть осторонь. Відбудова всієї системи державності, економіки, освіти, правоохоронних органів та інших сфер суспільного життя буде напряму залежати від науково-обґрунтованих стратегій, які вже закладаються у дослідженнях наших науковців.

За результатами засідання скоординовано роботу Наукової ради МВС та наукової діяльності органів, закладів та установ системи МВС, актуалізовано тематику наукових досліджень, узагальнено практику обліку впровадження результатів наукових досліджень в практичну діяльність органів системи МВС, наукову та освітню діяльність ЗВО МВС та ДНДІ. Окрім того, схвалено тематику дисертаційних досліджень в науково-дослідних установах та закладах вищої освіти, що належать до сфери управління Міністерства внутрішніх справ України з урахуванням потреб структурних підрозділів органів системи МВС.

Катерина Павліченко подякувала членам наукової ради, та побажала, щоб наукові здобутки в новому році давали не тільки теоретичні, а й практичні результати. Особливу вдячність вона висловила очільникам вишів системи МВС. Чимало з них в цьому році проявили справжнє лідерство, при передислокації своїх закладів освіти із зони бойових дій, при проведенні випуску та вступної кампанії, а також при відновленні очної форми навчання. 

Також наприкінці заходу Казенне науково-виробниче об’єднання «Форт» МВС України презентувало свої досягнення в поточному році. В умовах воєнного часу зміцнення власного виробництва – це один із показників зміцнення української обороноздатності.