Для працівників і курсантів факультетів № 1 та № 4 Харківського національного університету внутрішніх справ проведено зустріч із представником Асоціації саперів України – сертифікованим інструктором із готовності та захисту у разі конфліктів СРР/EORE Дмитром Яровим.
Інструктор провів базовий навчальний модуль про те, як краще планувати, готуватись та зменшувати ризики в періоди збройного конфлікту. Він розповів про поетапне дотримання певних правил поведінки під час конфліктів, які допоможуть вижити у небезпеці, – завчасна підготовка «тривожної валізи», оселі та укриття у разі надзвичайних ситуацій, правила поведінки та алгоритм дій під час евакуації, повітряної тривоги та вибухів тощо.
Друга частина заняття була спрямована на підвищення обізнаності щодо поводження з вибухонебезпечними предметами. Дмитро Яровий зазначив, що зараз Україна є країною з найбільшим забрудненням території мінами та вибухонебезпечними предметами у світі. Через це різко зросла небезпека травмування і загибелі дорослих та дітей, чоловіків та жінок внаслідок неправильного поводження з боєприпасами та вибухонебезпечними предметами на територіях ведення бойових дій. У першу чергу, це залишені в деокупованих містах та селах міни, а також детонатори, стрілецькі боєприпаси тощо. Працівники та курсанти університету прослухали інформацію про правила та алгоритми безпечної поведінки до, під час і після вибухів, а також про небезпечні ситуації, пов'язані з мінами та вибухонебезпечними боєприпасами.
Наприкінці зустрічі інструктор СРР/EORE Дмитро Яровий закликав присутніх бути обережними, дотримуватися наданих порад і піклуватися про власну безпеку.

ВЗГ ХНУВС