Із метою патріотичного та художнього-естетичного виховання молоді для курсантів 1 курсу Сумської філії ХНУВС було організовано мистецьку зустріч із поетом, перекладачем, заслуженим журналістом України Олександром Вертілем. Зустріч під гаслом «Голос нашого краю» відбулася у відділі мистецтв Сумської обласної універсальної наукової бібліотеки з нагоди відзначення 90-річчя від дня народження видатного українського співака, народного артиста України, лауреата Шевченківської премії, сумчанина Анатолія Мокренка (1933–2020).
Курсанти ознайомилися із творчим шляхом славетного майстра та переглянули книжкову експозицію, на якій були представлені біографічні, нотні, дослідницькі видання та публікації, присвяченні життю й творчості ювіляра, зокрема, його автобіографічні книги «У серці – рідна Україна», «Знайти себе».
Із курсантською молоддю своїми спогадами поділився Олександр Вертіль, який багато років товаришував та спілкувався із відомим оперним співаком. Він розповів про їх перше знайомство, яке відбулося у 2002 році на фестивалі сільських дитячих хорових колективів «Співаємо разом!», проведення якого Анатолій Мокренко ініціював у своїх рідних Тернах, що на Сумщині, про їх багаторічну дружбу, яку поєднала щира любов до української пісні, національного мистецтва, рідного слова.
Курсанти прослухали у записі відомі твори легендарного співака, що прозвучали у фільмах «Тигролови» та «Чорна рада», його перше виконання пісні «Два кольори», а також фрагменти оперних арій та популярних українських пісень.
Добрі спогади про видатного майстра сцени, патріота своєї малої батьківщини Анатолія Юрійовича Мокренка, якого завжди хвилювала доля України, залишаться у пам’яті нашої молоді та прийдешнього покоління.

Сумська філія ХНУВС